Regenerativt dyrkede afgrøder
Vi forventer, at efterspørgslen af regenerativt dyrkede afgrøder vil vokse markant i de kommende år. Der er et stort forretningspotentiale forbundet med regenerativ dyrkning, som samtidig kan levere et vigtigt bidrag til den grønne omstilling. Dette forretningspotentiale ønsker DLG at understøtte.
Findes der en definition på regenerativt landbrug?
I dag findes der ikke en fælles definition for regenerativt landbrug, hverken i Danmark eller EU, men nogle af de gennemgående principper omfatter minimal bearbejdning af jorden, maksimal afgrødediversitet, reduceret brug af planteværn og kunstgødning. Vigtigt er det også at holde jorden dækket med planter eller planterester det meste af året.
Når markerne dyrkes efter regenerative principper, kan det blandt andet være med til at fremme jordsundheden, styrke biodiversiteten, binde mere CO2 i jorden og mindske brugen af planteværn og gødning. Samtidig bliver jorden mere klimarobust, så den bedre kan klare store udsving i nedbør.
Er du nysgerrig efter at undersøge muligheden for at dyrke markerne efter regenerative principper?
I øjeblikket er det primært bryggerier og malterier, der efterspørger råvarer, der er dyrket regenerativt. Vi har tegnet aftale om levering af regenerativ maltbyg i 2025, men fremadrettet ser vi også et stort potentiale i at samarbejde med flere brancher og virksomheder inden for andre afgrødetyper også økologiske.
Er du nysgerrig på de regenerative principper og arbejder du måske endda allerede med nogle af principperne, vil vi meget gerne i kontakt med dig.
Hvis du ønsker at høre mere så kontakt allerede i dag din DLG-konsulent eller find din konsulent her:
Du er også velkommen til at kontakte kundecenter på tlf. 3368 6000.
Podcast: Regenerativt landbrug som dyrkningsform
I denne udgave af Siloen dykker vi ned i regenerativt landbrug som dyrkningsform. For hvad er regenerativt landbrug egentlig? Hvorfor opstår debatten nu? Hvad er fordelene, ulemperne og mulighederne for landmanden? Og hvad er de næste steps i DLG’s arbejde med regenerativt dyrkede afgrøder.
Med i studiet er Janne Aalborg Nielsen, landskonsulent for Jord & Dyrkningssystemer fra SEGES og Hanne Pontoppidan fra DLG’s agroteam.
Du kan lytte til episoden via afspilleren nedenfor, eller der hvor du lytter til podcasts. Søg efter ‘Siloen’ på dine apps som Apple Podcast, Spotify, Podimo m.f.