Kontakt os
Marken / Afgrøder / Grower's Finest

Grower’s Finest - Leverandør til de danske middagsborde

DLG’s brand for afgrøder til fødevarer, ”Grower’s Finest”, er døbt således, fordi vi i DLG ved, at uden danske landmænds faglighed og ekspertise ville vi ikke være i stand til at imødekomme ønskerne fra fødevareindustrien. Så navnet er vores hyldest til de danske landmænd, som begiver sig ud i den plantefagligt krævende disciplin, det er at dyrke afgrøder til fødevarer.

Danskernes ønske om mere mad af dansk oprindelse på middagsbordene giver anledning til, at danske landmænd skal dyrke flere afgrøder, som kan forarbejdes til fødevarer og lande på de danske middagsborde. Den stigende efterspørgsel præger i høj grad vores fokus på Grower’s Finest i DLG, samt øger vores muligheder for at forbedre betingelserne og tillæggene på vores afgrøder til fødevarer – dyrket under brandet Grower’s Finest.

Driftsleder på gods er fan af Growers Finest: "Det er dejligt at lave noget kvalitet, som vi bliver honoreret for"

MandFor Carsten Hansen, driftsleder gennem 22 år på Rudbjerggaard Gods på Vestlolland, er det fagligt spændende, at godset er en del af Growers Finest og dyrker Heroldo-hvede af høj kvalitet. Det har dog krævet en mental omstilling i forhold til, hvordan man handler med afgrøder, indrømmer han. Læs mere her!

 

Konkrete fordele:

Som landmand får du helt konkrete fordele ved at tegne en Grower’s Finest-kontrakt med DLG:

  • Din brødhvede prissættes basis Matif
  • Du får et brødhvede-proteintillæg på 0,50 kr pr. 0,10% fra 11,5 % og op
  • Hvis din brødhvede kun kan afsættes som kikshvede grundet lavt protein ydes et tillæg oveni foderhvedeprisen
  • Din brødrug prissættes lig med foderhvede med mulighed for tillæg ved opbevaring hjemme
  • Dine ærter og hestebønner prissættes basis matif
  • Hør nærmere om de specifikke krav, tillæg og prissætningsbetingelser ved at kontakte din DLG-salgskonsulent

 

DLG præsenterer den første sortsblanding på brødhvede 

Fra sommeren 2024 er det muligt for danske planteavlere at høste den første godkendte sortsblanding inden for brødhvede. Valsemøllen, der er udset som en mulig aftager af brødhveden, ser gode perspektiver i sortsblandinger inden for afgrøder til fødevarer.
Du kan læse mere her!

 

Poul dyrker brødrug: "Fremspiring og bestøvning skal være så ensartet som muligt"

I Vranderup ved Kolding dyrker planteavler Poul Christensen 600 hektar, hvoraf lidt over 100 af dem er dedikeret til brødrug til DLG. Poul har mange års erfaring med dyrkning af rug.
I denne artikel får du hans bud på, hvordan man med sin dyrkningsteknik kan forsøge at mindske meldrøjersvampen, som potentielt kan skade produktionen.

 

Bliv klogere på Grower's Finest

Er du interesseret i at høre mere om DLGs konceptavl Grower’s Finest? Kontakt din DLG-salgskonsulent.

Du kan også finde mere information samt vores dyrkningsråd her:

Download Siloskilte: Her kan du downloade skilte til ophængning på silo eller kornlager. [Med billede | Uden billede]

Se også videoen omkring sengødskning af brødhvede, og se om du kan gøre noget lidt anderledes for at øge din sandsynlighed for at lave brødhvede med højt protein.

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
GrowersFinest brochure