Øg kvaliteten på dit kornlager
Krav til kvalitet og fødevaresikkerhed er højere, mere i fokus og vigtigere end nogensinde. Uanset om det gælder foderkorn eller konsumkorn. Efter veloverstået høst og for at imødekomme kravene til kvalitet og fødevaresikkerhed, er rettidig kondition af kornet på lageret vigtig. Da dette sikrer både kvaliteten og værdien af årets høst.
Kornets kvalitet fastlægges i høj grad af vejret i vækstsæsonen, men også af sædskifte og dyrkningsforhold. Uanset om kvaliteten er god eller mindre god, gælder det om at bibeholde den opnåede kvalitet efter høst, så kornet er i så god kondition som muligt, når det leveres. Dette både af hensyn til fødevaresikkerhed, men også for at opfylde kvalitetskravene til kornet og opnå en så god afregningspris som muligt.
I denne folder giver vi vores bedste råd og vejledning til at opbevare dit korn rigtigt. Folderen dækker emnerne:
- Rengøring af kornlageret
- Skadedyrsbekæmpelse
- Tørring og nedkøling
- Beluftning af korn – Luftfugtighedens betydning
- Opmærkning af silo
- Føring af logbog
- Logbogsskemaer
Vi ved at danske landmænd i forvejen gør der bedste for at opbevare kornet, da det både er i DLG’s og din interesse, men vi håber logbogen kan anvendes som opslagsværk eller tjekliste i arbejdet med at blive klar til årets høst.
Kontakt din DLG-salgskonsulent for at høre mere om, hvordan du bedst sikrer dit kornlager.