Der stilles krav til efterafgrøderne
Der er krav om store arealer med pligtige, husdyr og målrettede efterafgrøder hvert år, men husk at der også er en række gode faglige argumenter for at dyrke dem.
Efterafgrøderne reducerer tab af næringsstoffer, specielt kvælstof men også af kalium og svovl. Og da honningurt danner symbiose med mykorrhiza, kan dyrkning af den være med til at øge tilgængeligheden af fosfor for næste afgrøde.
Efterafgrøderne øger indholdet af kulstof i jorden og er på den måde med til at forbedre både strukturen i jorden, den vandholdende evne og den biologiske aktivitet. Når jorden er dækket af efterafgrøder i efterårs- og måske vintermånederne, så mindskes risikoen for vind- og vanderosion. Og så gavner efterafgrøderne insekterne, fuglene og dyrene.
Sår du flere arter i blanding fx vores DLG Universal, der er en blanding af olieræddike og honningurt, eller N-Rich med kvælstoffikserende arter, så øger du diversiteten både over og under jorden. Det øger de gavnlige effekter af efterafgrøderne.
I vores brochure om efterafgrøder, blomster- og brakblandinger kan du læse om vores sortiment. Der er både en gennemgang af de enkelte arter og blandingerne, samt anbefalinger til valg af efterafgrøde på baggrund af dit sædskifte. Du kan også finde et par blandinger til frivillige efterafgrøder, hvis du har plads til dem.
Blomsterbrak, bestøverbrak eller blomsterstriber
Hvis du skal så blomsterbrak eller bestøverbrak, så har vi gode blandinger, der er sammensat til danske forhold og som overholder lovkravene.
Du finder blandinger til blomsterbrak og bestøverbrak i vores brochure om efterafgrøder, blomster- og brakblandinger. Læs den her.
Vi hjælper dig med at finde de rigtige efterafgrøder
Kontakt din DLG-salgskonsulent eller DLG Kundecenter på 3368 6000.
Vi står klar med råd og vejledning og kan hjælpe dig med at finde de efterafgrøder, som passer bedst i din bedrift.