Kort fortalt findes der to typer af ensileringsmidler: Stabiliserende og forgæringsfremmende.
Med stabiliserende ensileringsmidler kan man opnå en god holdbarhed gennem hele sæsonen, selv efter ensilagestakken er taget i brug. Det stabiliserer tørstof-indholdet og mindre grovfoder må kasseres.
Forgæringsfremmende ensileringsmidler forebygger tab af tørstof, råd i siloen samt bevarelse af AAT i perioden hvor ensilagestakken etableres. Ensileringsmidlerne skaber en hurtig forsuring (fald stakkens pH-værdi), hvilket virker forebyggende på etablering af uønskede bakterier og svampe samt tab af foderværdi – og giver herved mindre spild.
Vi taler om to former for spild:
det synlige spild, som kasseres pga. råd
det usynlige spild i form af tørstof-tab, der medfører øget foderforbrug.
Ved at anvende ensileringsmidler mindskes risikoen for både det synlige samt usynlige spild.
Højere udbytte fås altså ved at passe bedre på det udbytte, der nu engang er høste - og med ensileringsmidler kan du styre ensileringsprocessen og sikre kvaliteten af proteinerne i din ensilage.
Lidt bedre hver dag
Ensilering med ensileringsmidler optimerer effektivt det økonomiske potentiale i dit grovfoder ved at sikre stabilitet og styring af ensileringsprocessen.
Ved at bruge både Sil-All 4x4 og Biotal Axcool Gold mindsker du spild og optimerer både nettoudbyttet og kvaliteten af proteiner i dit hjemmeavlede foder.
Derfor er disse ensileringsmidler et lidt bedre valg og en del af vores "Lidt Bedre Hver Dag"-sortiment, hvor vi har gjort det nemt for dig at vælge produkter, der hjælper dig med at få endnu mere ud af din indsats.
Vil du have en snak om dine kontrakter ifm. dit grovfoder?
Et højt udbytte fås ved at købe rigtigt ind og passe godt på det gode udbytte, der nu engang er høstet – og god grovfoder kræver meget planlægning og arbejde.
Du er velkommen til at købe dine varer, når behovet opstår. Men vil du være sikker på, at du har det helt rigtige på lager, når du har brug for det?
Så kan det være du skal have en snak om dine kontrakter ifm. det vigtige hjemmedyrkede foder.